"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Gyümölcsös-habos sütemény

Ezt a süteményi is egy blogtársam hatására
készítettem. Editnél figyeltem fel rá. Mindenkinek ízlett, csak az volt a baj, hogy azonnal melegen elfogyott. Akkor még szeletelni nem lehetett túl szépen.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek. tejföl
25 dkg margarin
3 ek kakaó
5tojás
5 e.k cukor+ a fehérjéhez 1 pohár
1,5-2 kg alma, meggy vegyesen.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a puha margarinnal elmorzsoljuk és a tejfölt, majd a cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk, tésztát gyúrunk belőle, amit 3 részre osztunk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük. A másik adag tésztát a kakaóval gyúrjuk össze, a harmadikat hűtőszekrénybe tesszük. Az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk, a meggyel együtt a tepsiben levő tésztára terítjük. A kakaós tésztát a gyümölcsre reszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a pohárnyi cukorral és a kakaós tésztára simítjuk. Végül a hűtőben levő tésztát ráreszeljük a cukros habra. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, porcukorral tálaljuk.

3 megjegyzés: