"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Milánói sertéskaraj

Sokak biztos furcsán néznek amikor rántott hús mellett tésztát látnak. Nem is gondoltam volna, hogy ezt az ételt nem ismeri a világon Mindenki. Pedig családom is nagyra nyílt szemekkel csodálta. Végül megbarátkoztak vele. Sőt. Ennél jobb párosítás nincs a Férjem és számomra akik hús és tészta imádók vagyunk.
Hozzávalók
80dkg sertés karaj
Liszt,tojás,zsemlemorzsa
Olaj
Tészta
1 cs makaróni
1 doboz híg sűrített paradicsom ( márkát nem írok, de papír dobozban árulják és 500g)
Bazsalikom és oregánó minden mennyiségben
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
Kevés olaj
Reszelt sajt
A húst szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsába panírozzuk, bő-forró olajban kisütjük.
Tésztának vizet teszünk fel forrni, kifőzzük benne a makarónit. A mártáshoz kb 2 e.k olajat teszünk egy mély serpenyőbe, megfonnyasztjuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomot, alaposan megfűszerezve összeforraljuk. Végül összekeverjük a leszűrt tésztával.
Tésztát és húst tányérra halmozzuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Csodásan néz ki, bár a férjem a rántott húst a tésztával még mindig nem tudja összeegyeztetni :)))

    VálaszTörlés
  2. Emlékszem, még tinédzser koromban a Balcsin voltam a szüleimmel, ott ettem ilyet először. Egy idő után már az ősök csúnyán néztek rám, mert minden nap ezt rendeltem, annyira ízlett:)
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek!

    VálaszTörlés