"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Mazsolás túrótorta

Hozzávalók:
5 dkg mazsola
½ dl rum
50 dkg tehéntúró
1 vaníliarúd
2 citrom
4 e.k keményítő
1 e.k sütőpor
1 csipet só
10 dkg margarin
15 dkg cukor
2 db tojás
A mazsolát a rummal felforraljuk. Ha nem lepné el a rum, vízzel pótoljuk. 24cm-es tortaformát kivajazunk, cukorral meghintjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, 2 e.k rumot, vanília kikapart belsejét. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a tojásokat is. Fakanállal hozzákeverjük a sütőport, sót, keményítőt és a túrót. Átszedjük a formába és 40-50perc alatt készre sütjük. Amennyiben lehetséges, csak másnap fogyasszuk, mert istenien összeérnek az ízek addigra. De aznap is csodás :-)