"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Hajni makarónija

Ez a recept az egyik kedvenc Stahl könyvemből van. Mióta először ettem ilyet, havonta készítek, mert egyszerűen imádjuk!
Hozzávalók:
Kevéske olaj
8 duci gerezd fokhagyma
250g krémsajt (Pl:Philadelphia, Mascarpone)
1 hámozott paradicsom konzerv
0,5 liter főzőtejszín
500 g rövid csőtészta (Én most spagettiből csináltam)
Só, bors
Parmezán
Sós vízben kifőzzük a tésztát.
Az olajon barnára pirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a krémsajtot és, ha megolvadt a paradicsomot meg a tejszínt. Addig főzzük, míg a paradicsomok teljesen szétesnek. Ízesítjük sóval, borssal.
Ha tészta is kész, összekeverjük ezzel a mártással. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

4 megjegyzés: