"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Töltött zsemle

Anyukám receptje alapján sokszor készítem ezt a töltött zsemlét. Annyira finom, máshoz nem hasonlítható a tölteléke. Sok munka nincs vele, de nagyon finom.
 
Hozzávalók:
10 zsemle
6 tojás
1 hagyma
25 dkg gomba
2 csirkemell
20 dkg sajt
1 nagy tejföl
Kevés tej
A tojásokat főzzük keményre, a csirkemellet puhára :-). A hagymát pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát és pároljuk meg. Sóval, borssal ízesítsük.A csirkemellet szedjük szálaira, sajtot reszeljük le, tojást vágjuk csíkokra (tojásszeletelőn keresztbe és hosszába). Zsemle kalapját vágjuk le, belezzük ki úgy, hogy az oldalán nem ejtsünk lyukat. Kanál segítségével a zsemle belsejét tejjel "kenjük ki", kalapja belső felét pedig mártsuk a tejbe.
Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót.
Töltsük meg a zsemléket, tegyük rá a tetejét és előmelegítette sütőben, kb 160 fokon süssük őket ropogósra. Baráti összejövetelekre pont megfelelő.

3 megjegyzés:

  1. Hű fantasztikus, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a töltött zsemléket, én is szoktam hasonlót készíteni. :)
    Az enyém itt: http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2010/01/falusi-toltott-zsemle.html

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyszerű! Én eddig csak édesen készítettem, de ez kiváló tipp, köszi!

    VálaszTörlés