"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Zöld ász saláta

Íme az adósságom a VKF-hez!
A saláta a nevét arról a helyről kaphatta, ahol ettük ezt! Egy ismerősünkkel mentünk a Zöld Ász nevezetű étteremben, ahol ajánlotta, hogy együnk ilyet, mert finom. És tényleg! Ahogy megkóstoltam, nem mondtam volna meg, hogy mi van rajta, pontosabban milyen öntet. Igazából soha nem is jutott volna eszembe, hogy ilyet csináljak, azonban olyan finom volt, hogy többször csináltam már otthon is!
 
Hozzávalók:
1 kicsi fej fehérkáposzta
1 répa
20 dkg sonka
20 dkg füstölt sajt
Azonos mennyiségű majonéz-tejföl-kechup (6-6e.k mindből)
1-2 e.k mustár
só, bors
A káposztát csíkokra vágom és előző nap lesózom.
Másnap az öntettel, a kockára vágott sajttal és sonkával összekeverem, ízesítem borssal. Mindenféle sülthöz ajánlom és fogyózóknak magában is!