Nagyon szeretjük a májat, mind közül legjobban a csirkemájat. Minden formában. Sütve, főzve, rántva, resztelve. Most erre esett a választás. Gyors étel és mellé nagyon finom is.
Hozzávalók:
olaj
0,5 kg csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
só
jó sok bors
majoranna
1 kg burgonya
Először is a burgonyát meghámozzuk és négybe vágva sós vízben megfőzzük.
A májat csíkokra vágjuk óvatosan, hogy ne törjük és ne legyen darabos. 1 májból kb 2-3 csíkot vágjunk. A hagymát fél karikára vágva, kevés olajon egy nagyobb serpenyőben félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a májat és inkább rázva, nem keverve, hogy ne tőrjön megpirítjuk. Sózzuk, majorannát morzsolunk hozzá és jó sok borsot őrlünk bele.
Főtt burgonyával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Meghiszem, hogy finom. Mi is nagyon szeretjük. Guszta
VálaszTörlésJóóóóóóóóóóóóó sok hagymával... Nálunk is menő :-)
VálaszTörlésÚgy bizony! Én sem sajnálom Tőle a hagymát!
VálaszTörlésSok-sok-sok hagymával... :))
VálaszTörlésEz az egyetlen étel, amiben szeretem a májat, de ezt olyan szívesen eszem, hogy nem is kerítek köretet, csak egy szelet kenyér és hammm! :D