"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Resztelt máj

Nagyon szeretjük a májat, mind közül legjobban a csirkemájat. Minden formában. Sütve, főzve, rántva, resztelve. Most erre esett a választás. Gyors étel és mellé nagyon finom is.
Hozzávalók:
olaj
0,5 kg csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
jó sok bors
majoranna
1 kg burgonya
Először is a burgonyát meghámozzuk és négybe vágva sós vízben megfőzzük.
A májat csíkokra vágjuk óvatosan, hogy ne törjük és ne legyen darabos. 1 májból kb 2-3 csíkot vágjunk. A hagymát fél karikára vágva, kevés olajon egy nagyobb serpenyőben félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a májat és inkább rázva, nem keverve, hogy ne tőrjön megpirítjuk. Sózzuk, majorannát morzsolunk hozzá és jó sok borsot őrlünk bele.
Főtt burgonyával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Meghiszem, hogy finom. Mi is nagyon szeretjük. Guszta

    VálaszTörlés
  2. Jóóóóóóóóóóóóó sok hagymával... Nálunk is menő :-)

    VálaszTörlés
  3. Úgy bizony! Én sem sajnálom Tőle a hagymát!

    VálaszTörlés
  4. Sok-sok-sok hagymával... :))
    Ez az egyetlen étel, amiben szeretem a májat, de ezt olyan szívesen eszem, hogy nem is kerítek köretet, csak egy szelet kenyér és hammm! :D

    VálaszTörlés