Hozzávalók:
50 dkg marha lábszár
2 hagyma
Némi olaj
Pirospaprika
5-6 répa
1-2 gyökér
1 kis karalábé
1 kis zeller
4 szem burgonya
3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
Az egyik hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Paprikát adunk hozzá levéve a tűzről, felöntjük vízzel, sózzuk, fűszerezzük és ebben a pörkölt alapban pároljuk a kockára vágott húst. Többször zsírjára pirítjuk és vízzel felengedjük. A zöldségeket felkockázzuk/ karikázzuk és mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk +zúzott fokhagyma +egész hagyma. Készre főzzük.
Készíthetünk hozzá csipetkét 1 tojásból, lisztből és vízből, amit kicsi darabokra csipkedve a levesben főzünk meg.(nálunk ez mindig kimarad véletlen)
Úgysem fogod elhinni, de én még sosem csináltam gulyáslevest. Mostanában kacérkodom a gondolattal, de még csak idáig jutottam. :))
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is. Isteni
VálaszTörlésEgycsipet! Tényleg furcsa :-), de hiszek Neked. De ettél már?
VálaszTörlésNálunk is a kedvenc levesek között van. Nagyon guszta!
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc! Imádjuk! Guszta nagyon!
VálaszTörlésMi is szeretjük! Erőőőősen ;)
VálaszTörlésNálunk is a kedvenc levesek közé tartozik, főleg ha lehetőség van bográcsban főzni :)) júúúúj most jöhetne egy jó nagy tányérral.
VálaszTörlés