"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Gulyásleves

Hetek óta szeretnék gulyáslevest enni. Most itt volt az ideje! Imádjuk forrón és erősen.
Hozzávalók: 
50 dkg marha lábszár
2 hagyma
Némi olaj
Pirospaprika
5-6 répa
1-2 gyökér
1 kis karalábé
1 kis zeller
4 szem burgonya
3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény

Az egyik hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Paprikát adunk hozzá levéve a tűzről, felöntjük vízzel, sózzuk, fűszerezzük és ebben a pörkölt alapban pároljuk a kockára vágott húst. Többször zsírjára pirítjuk és vízzel  felengedjük. A zöldségeket felkockázzuk/ karikázzuk és mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk +zúzott fokhagyma +egész hagyma. Készre főzzük.
Készíthetünk hozzá csipetkét 1 tojásból, lisztből és vízből, amit kicsi darabokra csipkedve a levesben főzünk meg.(nálunk ez mindig kimarad véletlen)

7 megjegyzés:

  1. Úgysem fogod elhinni, de én még sosem csináltam gulyáslevest. Mostanában kacérkodom a gondolattal, de még csak idáig jutottam. :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük mi is. Isteni

    VálaszTörlés
  3. Egycsipet! Tényleg furcsa :-), de hiszek Neked. De ettél már?

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is a kedvenc levesek között van. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is nagy kedvenc! Imádjuk! Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  6. Mi is szeretjük! Erőőőősen ;)

    VálaszTörlés
  7. Nálunk is a kedvenc levesek közé tartozik, főleg ha lehetőség van bográcsban főzni :)) júúúúj most jöhetne egy jó nagy tányérral.

    VálaszTörlés