"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Frankfurti leves

 
Életemben először
 készítettem ezt a leves, de arról lövésem sincs, hogy eddig miért nem! Hisz szeretjük nagyon és egyszerű is.
Valami sütikét akartam sütni, ahhoz ez a leves remekül passzol és ebben a változékony időben jó, hogy hidegen és melegen is fogyasztható.
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
4-5 frankfurti virsli
Pirospaprika
1 hagyma
Olaj
Liszt
Só, bors, őrölt kömény
Tejföl
A káposztát alaposan megmossuk, 4-be vágjuk, majd csíkokra szeljük. Egy fazékban magyaros rántást készítünk.(olaj, hagyma,liszt, pirospaprika) Én sosem engedem fel a rántást vízzel, hanem több olajjal csinálom és sűrűn folyósra hagyom, de itt ugye leves lesz és a lé miatt fel kell önteni. A paprikát csak akkor tegyük bele, ha levettük a tűzről. Ha a paprika feloldódott hozzáadunk kb 3 liter vizet, beletesszük a káposztát és puhára főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, aki szereti ételízesítővel. (Én olyat nem használok)
Ha megpuhult a káposzta, belekarikázzuk a virslit, egy doboz tejfölt kikeverünk ugyanannyi lével és folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk.
Tejföllel tálaljuk akár melegen, akár hidegen.