"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Anna és Pista kedvence

Íme a szívünknek legkedvesebb tészta.
 Sűrűn eszünk ilyet, mert pontosan azokat a dolgokat tartalmazza, ami nélkül nem tudunk meglenni.

Hozzávalók:
1 cs. fodros nagykocka
10 dkg angolszalonna
20 dkg füstölt sajt
20 dkg kolbász
1 cs. újhagyma
1 e.k. Erős Pista
1 e.k. Édes Anna
Fél e.k. morzsolt majoránna
3 dl tejszín
2 e.k. olaj

A tésztát sós vízben megfőzzük, a szalonnát vékony csíkokra, kolbászt félkarikára, hagymát karikára vágjuk, sajtot lereszeljük. A tejszínt, Annát, Pistát, majoránnát összekeverjük.
A szalonnát 1 e.k. olajon ropogósra pirítjuk és szűrőlapáttal kiemeljük. A serpenyőbe tesszük a másik e.k. olajat a kolbászt és a hagymát és egy percig pirítjuk őket. Hozzáöntjük a tejszínes keveréket, 1 dl langyos vizet, reszelt sajtot,visszarakjuk a szalonnát és összeforraljuk majd a kifőtt tésztával összekeverjük.
Tejföllel tálaljuk.