"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Sörös dobozon sült csirke

A sörösdobozon sült csirkéről mostanában sokat hallani. Persze, hogy Nekem is ki kellett próbálnom. Ez egy rántani valónak nevezett csirke volt, így nem kellett hosszasan sütnöm.
Készítettem egy olajos-mustáros-hagymás-fokhagymás-sós-borsos-grillfűszeres keveréket. Arányokat itt tényleg nem volna értelme írni... Erre mondják, hogy : "Mindenki másképp csinálja". Az említett keverékkel alaposan bekenegettem kívül-belül az állatot.
Fogtam egy doboz sört, aminek a felét oda kell adni a Férjünknek. :-) Amíg Ő iszogatja, a többivel dolgozhatunk. A maradék sör felét kiöntöttem tálba, amivel később kenegetni kell a húst. A másik felét -tehát a sör negyedét- a dobozban hagytam és tuszkoltam be hozzá 4 gerezd zúzott fokhagymát. A dobozt ezután befedtem alufóliával. Ez itt nem a reklám helye... Na jó, nem is ezért, hanem, hogy a festék ne oldódjon le sütés közben. Ráhúztam a csirkét, beállítottam a tepsibe és sütöttem... Na, de nem sokáig, mert olyan füst lett a konyhában, hogy úgy döntöttünk, elég! Nagy küzdelem árán, 2 sütőkesztyűvel, 2 csipesszel levadásztuk a dobozról a csirkét. Ettől fogva csak simán tepsiben, rácson sütöttem, egy darabig fólia alatt, majd anélkül, közben néha-néha ecettel kenegettem rá a sört.
Nagyon ízletes lett. Kukorica salátával tálaltam.