"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Roston pangasius filé grillezett zölségekkel

 
Soha nem ettem
még azelőtt ilyen halat, itt volt az ideje kipróbálni. Füstölt, vákumcsomagolt változatot vettem. Először azt gondoltam, jó lesz a VKF-re kertes ház, kerti grill, bogrács hiányában, de időközben volt egy grillezés a barátnőméknél, ahová Én is készítettem ezt-azt, a témában ezért most már ezt publikálom.
Mivel elég sós volt a halfilé, alapos borsozáson kívül nem vittem véghez rajta mást. Kevés vajjal grill lapon, vagy "hotpen"-en megsütjük mindkét oldalát. Pillanatok alatt megpuhul szépen. 
Eközben wokban sütünk zöldségeket. Én mindig a következő változatot készítem:
Brokkoli keverék (a Lidlből)
2 hagyma
2 marék zöldbab
2 paradicsom
1 paprika
Az egész zöldségeket felkockázom, a hagymát karikázom, a fagyasztott pedig pont jó méretű úgy, ahogy van. Kevés olajon, rengeteg grill fűszerrel hirtelen megsütöm. Nagyon finom, pikáns íze lesz.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem. Guszta és finom

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, s az egyetlen olyan hal, amelyiket akár minden nap is el tudnám képzelni.
    Tegnap ettünk, de már most is csipekednék belőle :)
    Jó ötlet, vihetem????

    VálaszTörlés
  3. Vigyed csak Viki! :-)Az az igazság, hogy annyira füstölt volt, hogy Nekem ez a változat nem jött be. Marad a fagyasztott!

    VálaszTörlés
  4. Én is imádom. Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés