"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Prézlis tészta

Történ az úgy, hogy nagyon megkívántam a grízes tésztát vagy prézliset. Nekem aztán mindegy, csak valamelyiket ehessem sok-sok porcukorral és házi barack lekvárral. Adott volt a raguleves, ami után pont megfelelő, tehát munkára fel.
Hozzávalók:
40 dkg prézli vagy gríz
10dkg teavaj
Fél csomag széles metélt
porcukos, lekvár ízlés szerint

A tészát enyhén sós vízben kifőzzük. A vajat egy akkora edényben felolvasztjuk, amiben kényelmesen össze tudjuk majd a tésztát forgatni a prézlivel. A morzsát a vajon sűrűn kevergetve, némi cukorral arany színűre pirítjuk. A kifőtt tésztát leszűrjük és összekevejük a prézlivel. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Húúú Dia ha hiszed ha nem én még prézlis tésztáról nem is hallottam :D De azt hiszem imádnám! Nagyon!!!! :)))
    Köszi, hogy megosztottad velünk!

    VálaszTörlés
  2. Mi is ngyon szeretjük:)A fiúk nagy kedvence:)Ha lehetne kondérba készíteni abban kellenne,mert annyira szeretik:-DDD

    VálaszTörlés
  3. Igeeen, szuper! :)))
    Kár, hogy a gyerekem valamiért nem eszi, na de majd az oviban jól megszokja, és végre készíthetem rendszeresen. :D

    VálaszTörlés
  4. Gyermekkoromat jutatja eszembe. Imádom, mert hasonlít az íze a nudlihoz, így mindig kértem nagyit, hogy készítsen, mert úgy ennék és akkor ötlettelte ki ő is ezt a változatot, ha nem volt ideje. Minden hónapban készítek egyszer magamnak, férj nem igazán rajon érte, csak én fahéjas cukorral ízesítem. Örülök, hogy más is eszi, mert néha hülyének néztek. Mert én a grízeset nem szeretem :) Nekem mindig is ez marad a nudli pótlék :)))

    VálaszTörlés
  5. Nálunk viszont csak a prézlis megy, én szoktam egy kis fahéjat és vaníliás cukrot is tenni a prézlihez amikor pirítom, isteni illata lesz tőle...

    VálaszTörlés
  6. Még sosem hallottam prézlis tésztáról,pedig adja magát az ötlet. A héten, ebéd utáni gyors desszert gyanánt, megcsináltam ,nagyon nagy sikere volt a családban! Szilvalekvárral ettük, barátfüle pótlónak is beválik.

    VálaszTörlés