Azért szerepel a hamis szó a nevében, mert nem rajongok a hátszínért, ezért sertés combból készült.
Hozzávalók:
1 kg sertés comb
1 üveg lecsó
4 paradicsom
2 vöröshagyma
5 tojás
10 dkg szalonna
1 doboz tejföl
kevés liszt és olaj a sütéshez
só, bors
1 ek pirospaprika
A húst nyitott szeleteléssel tenyérnyi darabokra vágjuk majd alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzunk és félretesszük. Elkészítjük a szalonnás tojásos lecsót. Egy akkora serpenyőben, amiben elfér majd 10 tekercs, kisütjük a kockára vágott szalonna zsírját és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lecsórol leöntöttem a paradicsom levet, mert a töltelékbe nagyon nem kell, a paprikás mártáshoz viszont pont jó!
Ha a hagyma kész, irány bele a lecsó "szilárd" része és a paradicsomok felkockázva. Puhára pároljuk és hozzáadjuk a csipetnyi sóval felvert tojást. Gyorsan keverjük, hogy elvegyüljön a lecsóval. Ha lenne leve az elforraljuk. A husikat megrakjuk kb 2 kanálnyi töltelékkel, oldalát felhajtva feltekerjük. Ha mind megvan, hurokkötözéssel megkötjük Lisztbe forgatva, kevés olajban elősütjük és egy tányérra kitesszük. A visszamard zsírjában a másik hagymát megpároljuk, lehúzzuk a tűzről és 1 e.k pirospaprikával megszórjuk. Felengedjük vízzel és már kész is a pörkölt alap, amibe visszahelyezve puhára pároljuk a hústekercseket. Ha kész, kivesszük, az alapot tejföllel, hőközelítéssel besűrítjük és az egészet összeturmixoljuk.
Galuskával, a húsz slégen felbe vágva, mártással nyakon öntve tálaljuk.
Nagyon finom, de vigyázat, sok idő az elkészítése!
Szerintem megéri azt a kis időt :) Nagyon guszta
VálaszTörlésÉs nagyon finom is volt, van aki szerencsés és kapott kóstolót :)))
VálaszTörlésValaki szerencsés szinte mindenből eszik, ami itt van a blogban! :-) Cserében Én is kapok finomakat!
VálaszTörlésÓÓÓÓ... hát... köszönöm, ezután is igyekezni fogok...
VálaszTörlés