"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tejszínes-póréhagymás csirkemell

Az alapötlet Stahl könyvből van, némi vátoztatással pedig elkészítettem.
Hozzávalók:
75 dkg pulykamell
4 póré vagy 2 cs. újhagyma
1dl fehérbor
2,5 dl tejszín
só, bors
30 dkg füstölt sajt
A csirkét felszeleteljük, kiklopfoljuk, befűszerezzük és egy alaposan kivajazott tepsibe fektetjük őket. Nem baj, ha kicsit fedik egymást. A hagyma fehér részét felkarikázva szétszórjuk a húson. Nyakon öntjük a borral és a tejszínnel majd az össze sajtot ráreszeljük a tetejére. 30 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével, rizobizivel, vagy amivel jól esik azzal tálalhatjuk.

1 megjegyzés: