Először is kaptunk egy barátunktól egy kis láda epret.
Majd egy rakás újsgot vettem, amiből csak ez az egy valami volt számomra érdekes. A Fanny konyhájában találtam ezt a receptet.
Rólam tudni kell, hogy nem szeretek semmit ami epres, de az Epret imádom. Mútkor Bianka elkészítettenekünk ezt a tortát, nagyon ízlett és gondoltam nekivágok Én is valami epresnek. Hát kicsit elnéztem... Mindenkinek nagyon ízlett, de Én csak egyet ettem, mert nem csak maga az eper volt benne, hanem a krém is epres volt, az már nem tetszett. Tényleg eper csak úgy jöhet nálam számításba, ahogy a természtben megtalálható. Na jó és megmosva. :-)
Hozzávalók:
Krém
3 lapzselatin
30 dkg eper
5e.k cukor
4dl tejszín
2 habfixáló(ezt Én raktam bele +ban
Tészta
5 dgk margarin
2,5 dl víz
15 dkg liszt
4 tojás
1 tk sütőpor
A zselatint beáztatjuk a krémhez, az eper felét 4e.k cukorral péppé törjük. A zselatint 3 e.k vízben felolvasztjuk és összedolgozzuk az eper péppel. A tejszínt 1 e.k cukorral kemény habbá verjük, ha majdnek kész, hozzáadjuk a habfigálót majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos epret. Fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztához a vizet a margarinnal és egy csipet sóval felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg gombóbbá összeáll és fehér rétg képződik az edény falán. Félrehúzzuk és egy tojást elkeverünk benne, majd a többit is egyesével. Végül a sütőport is hozzáadjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük.
Sütőpapíros tepsibe csillagcsöves zsákból kb 10 cm-es csíkokat nyomunk. Nekem 15 db lett. 30 percig sütjük. Ha kissé kihűlt,vízszintesen kettévágjuk és szintén habzsákba vagy hablabdába töltött epres-tejszínnel megtöltjük őket. A krém tetjére teszünk a megmaradt eprekből negyedekbe vágva.
Profi cukrász kéremszépen :)
VálaszTörlésÓÓÓÓÓÓÓ Kicsit túlzás! :-) De azért köszönöm! :-)
VálaszTörlésAkkor ezt az epret innen a végéről kérném is:-DDD De a fánkkal valahogy nem vagyok barátságban...
VálaszTörlésHuu, ez nagyon guszta lett! Mi nagyon szeretjuk, de meg nem keszitettem, bar regota tervben van mar. Ideje lesz kihasznalni az eperszezont!
VálaszTörlésNagyon guszta és a kép is csodás lett
VálaszTörlés