Ez a recept is Stahl egyik könyvéből van! Nagyon szeretjük, így már nem először csináltam. Persze kicsit változtattam rajta!
Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott zöldbab
3 babérlevél
kapor
5 gerezd fokhagyma
kevés olaj
25 dkg darált csirkehús
25 dkg kolbász
1 hagyma
1 kis sűrített paradicsom
450g tejföl
20 dkg juhtúró
20 dkg füstölt sajt
20 dkg füstölt sajt
Először felteszünk sós vizet a babnak és, ha forr beletesszük a babot, a babérlevelet és 2 gerezd fokhagymát. Pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a maradék zúzott fokhagymával, félretesszük. Egy serpenyőben felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd megpirítjuk a paradicsomot kb egy perc alatt. Hozzáadjuk a húst, pár percig pirítjuk együtt őket, majd felengedjük egy dl vízzel és 10 percig főzzük. a kolbászt félkarikára vágva beleszórjuk, jól elkeverjük. Eközben a fokhagymás tejfölbe belemorzsoljuk a juhtúrót és alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a leszűrt babot és a kaprot. Egy jénait vagy normál méretű tepsit kiolajozunk. Fele túrós-tejfölös zöldbab megy az aljára majd a hús és a maradék zöldbab. A tetejére az összes sajtot ráreszeljük. 25 perc alatt kb 200 fokon megsütjük. Nagyon finom, különleges ízvilágú étel.
Melegen szeletelve szétesik, de másnap már egyben marad!
Nagyon gusztusos, remek étel. Én imádnám :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos! Nagy kedvencem a zöldbab és a juhtúró és így együtt még nem is ettem! Vittem a receptet! :)
VálaszTörlésHűűű de guszta...olyan mint egy pizza a második képen:-D
VálaszTörlésFincsi lehet :)
VálaszTörlésMinden tekintetben imádjuk a zöldbabot, de lenne egy kérdésesm: Szerinted ha a paradicsomot kihagyom belőle? vagy ne mondjam el, hogy miből készült? :-)
VálaszTörlésViki! Nyugodtan kihagyhatod! Semmit nem változtata rajta, annyira jelentéktelen a receptben. Esetleg 1 szem "igazi" paradicsommal is pótolható.
VálaszTörlésKöszönöm a dícséreteket!