Hozzávalók:
1 cs. 8 lapos réteslap
fél doboz tejföl, ugyanannyi olajjal kikeverve
Meggyeshez:
70 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
5 e.k. cukor
5 e.k. morzsa
Rizses-almáshoz:
0,5 liter tej
2marék rizs
0,5 liter tej
2marék rizs
4 e.k. cukor
2 alma
1 citrom héja (legközelebb a levét is beleteszem)
1 vaníliás cukor
fahéj
Egy lapot tiszta konyharuhára fektettem és megkentem az olajos tejföllel. Erre ment a következő lap, ami kb 5 cm-rel bentebb kezdődött, mint az első, hogy a szélek ne fedjék egymást. A felém eső szélét morzsával megszórtam és ráhalmoztam a tölteléket, a konyharuha segítségével feltekertem, kivajazott tepsibe tettem és megkentem olvasztott vajjal. 190 fokon aranybarnára sütöttem. Szeleteléssel várjuk meg, míg kihűl.
Meggyes töltelék:
A meggyet, a morzsát és a cukrot alaposan összekeverjük.
Rizses-almás:
A rizst a cukorral, van cukorral, citrom héjjal, fahéjjal a tejben puhára főzzük. Ha levettük a tűzről, belekockázzuk a megpucolt almát és langyosra hűtjük.
Hű az az almás rizses felkeltette az érdeklődésem. Majd kaphatok egy kostolót:)
VálaszTörlésCsinálok, ha jöttök, oké?
VálaszTörlésA meggyes se rossz, de az almás rizses egyenesen isteni!!! De akár minden nap is süthetnél belőle, persze kizárólag a tökéletesítése miatt (már ha ezt még tudod fokozni :D:D)
VálaszTörlésAjjja, rögtön elpirulok Csajok! :-)
VálaszTörlésHűűűűűűűűűű milyen szép...;oPPP Látnád az enyémet:>(((Úgy írigylem aki ilyen szép rétest tud készíteni...
VálaszTörlésKöszi Niki!
VálaszTörlésÉletem első rétese pedig!
Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlés