"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Epres eklerfánk

Először is kaptunk egy barátunktól egy kis láda epret.
Majd egy rakás újsgot vettem, amiből csak ez az egy valami volt számomra érdekes. A Fanny konyhájában találtam ezt a receptet.
Rólam tudni kell, hogy nem szeretek semmit ami epres, de az Epret imádom. Mútkor Bianka elkészítettenekünk ezt a tortát, nagyon ízlett és gondoltam nekivágok Én is valami epresnek. Hát kicsit elnéztem... Mindenkinek nagyon ízlett, de Én csak egyet ettem, mert nem csak maga az eper volt benne, hanem a krém is epres volt, az már nem tetszett. Tényleg eper csak úgy jöhet nálam számításba, ahogy a természtben megtalálható. Na jó és megmosva. :-)

Hozzávalók:
Krém
3 lapzselatin
30 dkg eper
5e.k cukor
4dl tejszín
2 habfixáló(ezt Én raktam bele +ban
Tészta
5 dgk margarin
2,5 dl víz
15 dkg liszt
4 tojás
1 tk sütőpor
A zselatint beáztatjuk a krémhez, az eper felét 4e.k cukorral péppé törjük. A zselatint 3 e.k vízben felolvasztjuk és összedolgozzuk az eper péppel. A tejszínt 1 e.k cukorral kemény habbá verjük, ha majdnek kész, hozzáadjuk a habfigálót majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos epret. Fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztához a vizet a margarinnal és egy csipet sóval felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg gombóbbá összeáll és fehér rétg képződik az edény falán. Félrehúzzuk és egy tojást elkeverünk benne, majd a többit is egyesével. Végül a sütőport is hozzáadjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük.
Sütőpapíros tepsibe csillagcsöves zsákból kb 10 cm-es csíkokat nyomunk. Nekem 15 db lett. 30 percig sütjük. Ha kissé kihűlt,vízszintesen kettévágjuk és szintén habzsákba vagy hablabdába töltött epres-tejszínnel megtöltjük őket. A krém tetjére teszünk a megmaradt eprekből negyedekbe vágva.

5 megjegyzés:

  1. Profi cukrász kéremszépen :)

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓÓÓÓ Kicsit túlzás! :-) De azért köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
  3. Akkor ezt az epret innen a végéről kérném is:-DDD De a fánkkal valahogy nem vagyok barátságban...

    VálaszTörlés
  4. Huu, ez nagyon guszta lett! Mi nagyon szeretjuk, de meg nem keszitettem, bar regota tervben van mar. Ideje lesz kihasznalni az eperszezont!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta és a kép is csodás lett

    VálaszTörlés