"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Laskagombás-fokhagymás tollhegy

Mivel kaptam egy szatyor gyönyörű laskagombát unokatestvéreméktől, ezért ki kellett találnom, mit is készítsek belőle. Leves? Nem! Pörkölt? Nem! Szombaton este jöttek hozzánk a barátaink, akikkel nagyon szeretünk mindenféle tésztát, ezért döntöttem úgy, hogy valami mártás lesz tésztával. Nem volt kedvem receptet keresgetni, hát nem tettem. csak tudok már magamtól csinálni belőle valami finomat.
Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
125 g bacon kocka
2 camping krémsajt
5 dl (főző)tejszín
laska gomba (talán 1 kg lehetett)
1 csomag tollhegy tészta
kevés olaj

A bacont némi olajon kicsit megpirítjuk, fokhagymát kipréselve ezzel megpároljuk, hozzáadjuk a sajtokat és símára keverve felforraljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a 4-6 darabba vágott, megmosott, szárától megszabadított gombákat. Kb fél óráig hagytam rotyogni, miközben kifőztem a tésztát is.
Nagyon finom étel lett belőle.
Reszelt sajttal tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Szeretm a laska gombát...de csak ezt.Rántva imádom...;oPPP

    VálaszTörlés
  2. :)) Én vagyok a szerencsés barátok egyike, akit vendégül láttak vele, hát ismétlem Önmagam... Nagyon finom volt :))

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszik, valami beépített ember vagy! :-)

    VálaszTörlés
  4. Hű tényleg remek, nagyon finom lehet. El is mentem. Bár biztos más gombával is remek lehet.

    VálaszTörlés
  5. Sima csiperkével is ugyanolyan finom lesz!

    VálaszTörlés
  6. Félreértés ne essék nem vagyok beépített ember, csak sokszor vagyok jó helyen, jó időben :)

    VálaszTörlés