"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Brokkolis-karfiol főzelék

Nagyon szeretjük a karfiolt és a brokkolit is, ezért bármilyen formában megesszük. Ezt még nem próbáltam, hát itt volt az ideje.
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
0,5 kg karfiol
3 ek keményítő
2 dl tejszín
só, bors, cukor
1 leveskocka
Kb 2-2,5 liter vizet feltettem főni egy leveskockával. Mikor felforrt, beletettem a karfiolt és felforraltam, majd utána küldtem a brokkolit. Nem kellet sok, míg "lefőttek a csontjaikról". Sóval, borssal, kevés cukorral ízesítettem. Azt nem vártam meg, hogy szétessen, hanem még mikor egészben volt, a keményítőt kikevertem a tejszínnel és kevés hideg vízzel és nyakon öntöttem vele a főzeléket. Egyet forrt és már el is zártam.
Natúr szelettel fogyasztottuk, de akár tükör tojás vagy sült virsli is illik hozzá.

1 megjegyzés: