"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Libazsírban sült fokhagymás csirkecomb

Biankánál láttam anno a libazsíros csirkecombot, amire egyből rákaptam. Tudtam, hogy bár a sült csirkecomb nem egy bonyolult és extra étel, de a libazsír ad neki egy különleges pikantériát. El is készítettem akkor, de még blogom nem volt, most viszont ismét terítékre került, így felteszem. Mennyiségeket nem írok, mert ez az az étel, amihez a hozzávalók abszolút az ízlésünktől tehetők függővé.
Ami kell:
Csirkecomb
Libazsír
Sok-sok fokhagyma
Só, bors
A combokat alaposan lesózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, közben néhány kanál zsírt összekeverünk sok zúzott fokhagymával, amivel bekenjük a húsokat úgy, hogy mindenhová, még a bőre alá is kerüljön.
Ezután a szokásos módon, jénaiban vagy tepsiben, alatta zsírral először fedő alatt majd fedő nélkül pirosra sütjük. 
Ezzel a salátával fogyasztottuk.

8 megjegyzés: