"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Rakott túróscsusza

Ezt a második félét a frankfurti leves utánra készítettem. Nem egy macerás étel.
Hozzávalók:
0,5 kg házi csuszatészta
20-30 dkg szalonna
0,5 kg túró
1 doboz tejföl
só, bors
2 tojás
20 dkg reszelt sajt

A tésztát sós vízben megfőzzük, a szalonna zsírját kisütjük, a túrót ízesítjük-áttörjük-tejföllel elkeverjük.
Ha mindez kész, összekeverjük a tésztát, túrót, szalonnát és a tojásokat. Kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe vagy jénaiba öntjük a keveréket, a tetejére szórjuk a sajtot és addig sütjük, míg arany színű lesz a sajt rajta.