Nők Lapja Konyháját vettem a hétvégén amiben többek között ez a recept is felkeltette az érdeklődésemet, bár nem vagyok nagy gyümölcsleves evő. Azt hiszem túlzás nélkül mondhatom, hogy ez valami eszméletlen finom!
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
15 dkg cukor
Fahéj
1 dl bor (fehéret ír, de a színe miatt Én vöröset használtam)
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
Szegfűszeg (én kihagytam és nem bánom)
A cukrot megkaramellizáljuk és, ha szép színű, felöntjük a borral és a citrom kifacsart levével. Hozzáadjuk az összevágott szilvát és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, fahéjjal ízesítjük és puhára főzzük. Kikeverjük a tejfölt, a pudingot vízzel, óvatosan a leveshez keverjük. Felforraljuk és kb 2 liter vízzel felöntjük. Miután egyet forrt, összeturmixoljuk és még egyszer felforraljuk.
Tejszínhabbal tálaljuk. Aki édesebben szereti, adhat hozzá még cukrot, de szerintem ennek a lényege, hogy olyan jó savanyú, hűsítő leves!
Sosem gondoltam volna, hogy szeretni fogok egy szilva levest, de ez isteni-isteni-isteni finom volt... megint :)
VálaszTörlésSzeretek borral főzni :-)))
VálaszTörlésEz a leves isteni lehet!
Én sem gondoltam, hogy megeszed...
VálaszTörlésViki, Én is szeretek mindent, ami borhoz kapcsolódik :-)
Ez igen, tényleg fenséges lehet és a színe is nagyon guszta
VálaszTörlésRemekül hangzik! :)
VálaszTörlésNem igazán szeretem a szilvát, de levesként kipróbálnám.
Magában annyira Én sem fogyasztom, de a szilvás pite ebszolút favorit és tegnaptól ez a leves is. Valami teljesen új ízvilág!
VálaszTörlés