"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Panna cotta meggyzselével

Hozzávalók:
6 dl tejszín
3 dl zsíros tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
6 lapzselatin
Meggyzseléhez:
20-30 dkg meggy
5 dkg cukor
2 e.k keményítő
Borzasztóan egyszerű és egyenesen imádnivaló desszert. Bármikor jöhet. Lágy íze mindig levesz Minket a lábunkról.
A zselatint hideg vízban beáztatjuk. A tejet, tejszínt felforraljuk a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. Lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük és feloldjuk benne a kicsavart zselatin lapokat. Vízzel kiöblített tálkákba/poharakba öntjük, hűtőbe tesszük dermedésig.
A meggy öntethez a meggyet 1 dl vízzel felforraljuk+ levet is reszt, hozzáadjuk a cukrot. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük és a meggyhez adjuk. Egy forralás után levesszük a tűzről. Kihűtve a tejszínpuding tetejére kanalazzuk.

6 megjegyzés:

  1. Csodás! Mi is nagyon szeretjük. :))

    VálaszTörlés
  2. Mi is imádjuk! Meggy öntettel is isteni lehet! Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Meseszép. Én is kérek....

    VálaszTörlés
  4. Köszi Mindenkinek!
    Natúr változatban is isteni ez a desszert!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett, csodás fehér és a piros. ÁÁÁ

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Kicsit le vagyok maradva a receptjeiddel, de úgy látom van mit bepótolnom! :)

    VálaszTörlés