"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Rakott kelkáposzta

 


Mint minden rakott ételt, ezt is sűrűn készítem, mert nagyon bejön. Elkészítése nem vesz sok időt igénybe, a végeredmény pedig ízletes.

Hozzávalók:
1 fej (1-1,5 kg) kelkáposzta
70 dkg darált hús
1 fej hagyma
Só, bors, pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 pohár (2dl) rizs
1 nagy pohár tejföl
A káposztát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, lobogó-sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük. A húst hagymás olajon lepirítjuk, fűszerezzük. Rizst eközben megfőzzük és, ha kész a húshoz keverjük. Kihűlve a tojást is hozzáadjuk.
Egy normál tepsit kivajazunk, zsemlemorzsázunk és rétegezzük: káposzta-hús-káposzta-hús-káposzta-sóval kikevert tejföl. 40 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tejfölt is szervírozunk hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Imádom.
    Holnapra tervezem vacsorára nekünk is:D

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kedvencem! Bár mostanában csak zöldségekkel készítem, úgy is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Hogy én ezt mennyire szeretem :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is nagy kedvenc, a múlthéten készítettem én is.:)

    VálaszTörlés
  5. Jajj, de szeretem! Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés