Mivel annyian készítettek már bonbont, így a karácsonyi készülődés közepette, hogy Én is rákattantam. Van több féle jégkocka formám, gondoltam azokban kipróbálok néhány szemet, ha tetszik a készítése és nem macerás, akkor beruházok bonbon készítő formára is és indulhat a munka. E desszert készítése tetszik, de Pesten járva, Ikeába betérve, inkább az ott kapható szilikon jégkocka formát választottam A következő adag már abban készül.
Hozzávalók:
Csoki (cukrász alapanyaggal dolgoztam)
Mogyoró
Dió
Lekvár
Mint azt a képeken is látjátok, 2 féle készült. Az egyik a zserbó bonbon, aminek ötletét a Kifőztük 10. számában találtam és némi változtatással elkészítettem.
Végy egy formát. Osvassz csokit. Kend ki a formát az olvasztott csokival, ecset segítségével. tedd fagyasztóba.
Vedd ki és kend be újra. Tedd fagasztóba. Keverj össze arált diót és lekvárt, hogy sűrű, de kenhető legyen. Töltds a formákba, vagy tégy 11 szem mogyorót és zárd le csokival, tedd hűtőbe.
Milyen klassz kis bonbonokat gyártottál! Gratulálok :)
VálaszTörlésCsodálatosak lettek
VálaszTörlésÜdv a bonbonrajongok között :) Jo kis bonbonok!
VálaszTörlésSzia, egyforma a hátterünk! És én is napokban gyártottam első bonbonjaimat! De a tiéd szebb lett, gratula!!!
VálaszTörlésDia,üdv a klubban:))Ugy-e hogy bele lehet szeretni,ha egyszer kipróbáltad?Nagyon ügyes vagy,nekem a jégkockából nem jöttek ki!Ezek itt gyönyörűek!!
VálaszTörlésHasonló ügymenet kellős közepén tartok ;-)))
VálaszTörlésGratulálok, nagyon szépek lettek:)
VálaszTörlés