"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Életem első bonbonjai

Mivel annyian készítettek már bonbont, így a karácsonyi készülődés közepette, hogy Én is rákattantam. Van több féle jégkocka formám, gondoltam azokban kipróbálok néhány szemet, ha tetszik a készítése és nem macerás, akkor beruházok bonbon készítő formára is és indulhat a munka. E desszert készítése tetszik, de Pesten járva, Ikeába betérve, inkább az ott kapható szilikon jégkocka formát választottam A következő adag már abban készül.
Hozzávalók:
Csoki (cukrász alapanyaggal dolgoztam)
Mogyoró
Dió
Lekvár
Mint azt a képeken is látjátok, 2 féle készült. Az egyik a zserbó bonbon, aminek ötletét a Kifőztük 10. számában találtam és némi változtatással elkészítettem.
Végy egy formát. Osvassz csokit. Kend ki a formát az olvasztott csokival, ecset segítségével. tedd fagyasztóba.
Vedd ki és kend be újra. Tedd fagasztóba. Keverj össze arált diót és lekvárt, hogy sűrű, de kenhető legyen. Töltds a formákba, vagy tégy 11 szem mogyorót és zárd le csokival, tedd hűtőbe.

8 megjegyzés:

  1. Milyen klassz kis bonbonokat gyártottál! Gratulálok :)

    VálaszTörlés
  2. Üdv a bonbonrajongok között :) Jo kis bonbonok!

    VálaszTörlés
  3. Szia, egyforma a hátterünk! És én is napokban gyártottam első bonbonjaimat! De a tiéd szebb lett, gratula!!!

    VálaszTörlés
  4. Dia,üdv a klubban:))Ugy-e hogy bele lehet szeretni,ha egyszer kipróbáltad?Nagyon ügyes vagy,nekem a jégkockából nem jöttek ki!Ezek itt gyönyörűek!!

    VálaszTörlés
  5. Hasonló ügymenet kellős közepén tartok ;-)))

    VálaszTörlés