"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kedvenc banános-étcsokis süti

Kedvenc meggyes sütink mintájára csináltam ezt az új ízvilágú sütit. Mivel annak a tésztája és a krémje is egyszerű, szinte kötelező több ízben is elkészíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
10dkgmargarin
20dkg liszt
8dkg porcukor
egy csipet sütőpor
1 tojás
Töltelék:
1 cs étcsoki puding
3dl tej
3 ek cukor
2 pohár kis tejföl
4 banán
 Öntet:
1/2 liter sprite
2 csomag színtelen tortazselé.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőbe tesszük. A pudingot a cukorral felfőzzük, forrón hozzáadjuk a tejfölt. A  tésztát normál méretű, sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, rákenjük a pudingot és megsütjük. Itt nem rakom rá a banánt sütés előtt, ne barnuljon. Ha megsült, úgy helyezem el rajta a banánt, hogy minden kockán legyen egy karika, ha felszeleteljük. A tortaszelét a sprite-tal felforraljuk és 1-2 percig kevergetjük még a tűz felett. 10percik keverve hűtjük és, ha kezd kocsonyásodni, a sütire öntjük a közepétől kifelé haladva, egyenletesen eloszlatva.  Némi hűtős pihenés után szeletelhető szépen.

4 megjegyzés: