"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Narancssárga, avagy gulyáskrémes makaróni

Igen-igen, megint egy tészta. Dehát
mit tegyek, ha imádjuk??? És persze Stahl-tól. Életem legjobban kihasznált szakácskönyve az amiben Judit tésztákról ír. Mindenkinek szívből ajánlom! Persze ezen is változtattam, mert az anyaghányad kevésnek bizonyult.
Fénykép... Hm...Hát ez az egy van, mert olyan gyorsan elfogyott, hogy fizikai képtelenség lett volna annyi idő alatt lefényképeznem tányéron.
Hozzávalók:
5 dkg teavaj
1 cs makaróni
20dkg füstölt szalonna
8 ek. gulyáskrém
0,5l tejszín
20dkg parenyica sajt
4 gerezd fokhagyma
Bors, trappista sajt a tetejére
Az apróra vágott szalonnát a vajon megfuttatjuk egy mély serpenyőben , hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mellyel kevergetve összepároljuk, míg a hagyma nagyon halvány barna színt kap. A tésztát megfőzzük, parenyicát lereszeljük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, belenyomjuk a gulyáskrémet, hozzászórjuk a parenyicát (Stahl szerint a felét, Én az egészet beleteszem) és addig forraljuk, míg a sajt is teljesen felolvad. Sózni nem kell, mert a gulyáskrém elég sós, de borsot őrölhetünk hozzá. Amint kész a tészta a mártásba szedjük, egy merőkanál főzőlével együtt és összekeverjük.
Tálaláskor sima trappistát szoktam adni hozzá.


3 megjegyzés: