"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Pizzás csiga


Ha vendégeket várunk, de nem egy egyszerű pogácsát akarunk kínálni, tökéletes harapnivaló ez a csiga.Bár a kelési időt ki kell várni, alapvetően nem igényel nagy munkát.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
2 e.k só
1 dl olaj
1 kis pizzakrém
20 dkg sajt
Az élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztőt, olajat, maradék tejet és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Kétfelé osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a fele pizzakrémet. A két tésztát 15-20 cm szélesre, fél cm vastagra nyújtjuk. Az egyiket megkenjük a maradék pizzakrémmel, ráhelyezzük a másik tésztát és a hosszú oldalán feltekerjük. A kívánt vastagságban felszeleteljük, sütőpapíros tepsibe fektetve, reszelt sajttal megszórva készre sütjük.

1 megjegyzés: