"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Szilvás lepény

Vikinél  akadtam erre a receptere, ami azonnal elnyerte a tetszésemet. Oda vagyok a szilvás sütikért, ezt a verziót pedig még úgysem próbáltam. Nagyon gyors és egyszerű, ezért biztos sűrűn fogom készíteni, esetleg más gyümölcsből is.
Hozzávalók: 
15 dkg margarin
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
Fahéj
Csipet só
1-1,5 kg szilva
Morzsához:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
20 dkg liszt
A legjobb benne, hogy bár élesztő van benne, sem keleszteni, sem gyúrni, sem nyúltani nem kell, ugyanis olyan lágy a tésztája, hogy szinte önteni lehet a tepsibe.
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, ezután összekeverjük a többi hozzávalóval. A morzsához a margarint elmorzsoljuk a cukorral és a liszttel. Morzsalékosra! Nem gyúrjuk!!!!
Szilvát mossuk, magozzuk, fahéjazzuk.
A tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, elosztjuk rajta a szilvát és rászórjuk a morzsát, majd aranybarnára sütjük közepes hőfokon.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, igazán guszta. Ennék belőle

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Vinném, enném... :))

    VálaszTörlés
  3. Most Nekem is jól jönne egy szelet! :-)
    De ezt még költözés előtt készítettem!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy ízlik! Nálunk nagy kedvenc :-)

    Tuti lett!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Viki a Receptet!!! Most már nálunk is ez a favorit, ha szilváról van szó!

    VálaszTörlés
  6. Jó kis recept. Plusz pont jár azért, mert szilvás, méghozzá nagyon szilvás.:) Irtó guszta a fotóalany, örültem volna, ha bemutatsz neki.:P

    VálaszTörlés