"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Rántotta - férfiasan

 
Hétvégi reggelink volt! Nem
bonyolult, de felhívom Mindenki figyelmét, hogy a kolbászos-hagymás-szalonnásnál nincs jobb fajtája a férfiak számára! Így van ez a Férjemmel is. Bármikor le tudom venni egy ilyennel a lábáról.
Hozzávalók:
10 dkg húsos szalonna
Egy kis darab kolbász
1 fej hagyma
4 tojás
Só, bors, pirospaprika
A tojást felverjük 4 csipet sóval. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd zutty bele a félkarikára vágott kolbász, só, bors. Ha már kisült ennek is a zsírja, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a felvert tojást. Ki szárazabban, ki lágyabban szereti, annak megfelelő ideig sütjük még kevergetve.
Pirospaprikával megszórva, friss kenyérrel tálaljuk. 
Mivel Férj nagy olajbogyó fun, ezért sokszor azt is adok hozzá a kolbásszal egy időben.

3 megjegyzés:

  1. Igen, így a jóóó. Kérhetnék egy tányérral reggelire :)))

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, a férjem szerint hús nélkül a rántotta nem is rántotta, így mindig nyomatékosan közli rántottakészítés előtt, hogy kolbásszal kéri. :D

    VálaszTörlés
  3. Én nem eszem rántottát, így Nekem mindegy, de Neki mindig a legjobbat akarom!

    VálaszTörlés