"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tökös lepény

 
Még tökszezonban készítettem
ezt az ételt. Mikor összekevertem a hozzávalókat, Férjem türelmetlenül toporgott mellettem, hogy mikor lesz már kész, mikor ehet belőle? Nem kellett csalódnia.
Yasmine - nál találkoztam az alaprecepttel, amit ezúton köszönök. Ennél egyszerűbb és jobb tökös/cukkínis recept nincs is!
Hozzávalók:
50 dkg tök vagy cukkíni
1 fej hagyma
1 bögre liszt
4 tojás
Fél sütőpor
15-20 dkg tarja
15-20 dkg húsos szalonna
Só, bors
3 szem papadicsom
30 dkg reszelt sajt
A lereszelt tököt/cukkinit sózzuk, kicsavarjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Sütőpapíros tepsibe öntjük, tetejére karikázzuk a paradicsomot, ráreszeljük a sajtot és készre sütjük. Magában fogyasztva laktató étel, de akár köretként is tálalható.

1 megjegyzés: