Pörköltben nálam a csirke viszi a pálmát. A kedvencem apai nagymamám igazi "mama csirkepörköltje", de Én és valószínű senki más, soha nem fogunk ugyanolyat készíteni. Nem tudom hogy csinálja, de talán jobb is, hogy csak Ő tud IGAZIT.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
Pirospaprika
1 csirke
Só, bors
Szélesmetélt köretnek
A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirke "hátsójában" lévő hájból kisütjük a zsírt, ezen az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, félrehúzzuk, paprikázzuk és, ha utóbbi feloldódott, vízzel felengedjük. Már kész is a pörkölt alap. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, belehelyezzük a csirke "alkatrészeket". Készre főzzük, közben sózzuk-borsozzuk.
Uborkasalátával, tejföllel kínáljuk.
Hétvégén lesz nálunk műsoron :-)
VálaszTörlésImádom, jöhet bármikor, jó sok szafttal és tésztával
VálaszTörlésNekem is a csirkepörkölt a kedvenc. :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett!
Nincs is jobb egy csirkepörinél. Uborkasaláta és (nálam) nokedli társaságában.
VálaszTörlésNagyon guszta!
Здраво, имаат направено многу убаво јадење
VálaszTörlés