"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Csirkepörkölt

Pörköltben nálam a csirke viszi a pálmát. A kedvencem apai nagymamám igazi "mama csirkepörköltje", de Én és valószínű senki más, soha nem fogunk ugyanolyat készíteni. Nem tudom hogy csinálja, de talán jobb is, hogy csak Ő tud IGAZIT. 
Hozzávalók:
2 fej hagyma
Pirospaprika
1 csirke
Só, bors
Szélesmetélt köretnek
A tésztát sós vízben megfőzzük. A csirke "hátsójában" lévő hájból kisütjük a zsírt, ezen az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, félrehúzzuk, paprikázzuk és, ha utóbbi feloldódott, vízzel felengedjük. Már kész is a pörkölt alap. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, belehelyezzük a csirke "alkatrészeket". Készre főzzük, közben sózzuk-borsozzuk.
Uborkasalátával, tejföllel kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. Hétvégén lesz nálunk műsoron :-)

    VálaszTörlés
  2. Imádom, jöhet bármikor, jó sok szafttal és tésztával

    VálaszTörlés
  3. Nekem is a csirkepörkölt a kedvenc. :)
    Nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  4. Nincs is jobb egy csirkepörinél. Uborkasaláta és (nálam) nokedli társaságában.
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Здраво, имаат направено многу убаво јадење

    VálaszTörlés