"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Szezámos-fokhagymás csirkecsíkok görög salátával

Szezámos-fokhagymás csirkecsíkok görög salátával
Az ötlet a csirkére Bianka Kiskonyhám ízei blogjából jött.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk-borsozzuk. Ne ijedjen meg senki, nem egyesével kell ezeket panírozni!
Vagyünk elő 3 közepes méretű ételes szerű dobozt. A lényag, hogy legyen teteje. Egybe megy a liszt, egybe a tojás(tojásonként egy csipet sóval), és a harmadikba a zsemlemorzsa amibe jó sok szezámmagot szórunk.
Beletesszök a lisztes dobozba a csirke csíkokat (kb egy adagba 1 marékkal, rárakjuk a doboz tetejét és jól összerázzuk. A többi tobozban is ugyanígy panírozzuk a húst. Forró olajban kisütjük.
A görög salátát hagyományos módon elkészítjük. Kockára vágott paradicsom, uborka, lilahagyma, feta sajt és a végén olajbogyó. Szűrős edénybe helyezzük, hogy a leve le tudjon csepegni