"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Erdélyi rakott káposzta

Nem éppen egyszerű, de nagyon finom étel!

Hozzávalók
-1 kg savanyú káposzta
-2 fej hagyma
-70dkg darált hús
-fél szál kolbász
-fűszerpaprika
-3 gerezd fokhagyma
-1 nagy tejföl
-só, bors


A savanyú káposztát, ki-hogy szereti, ki lehet mosni! Mi savanyún szeretjük. Olajon az egyik hagymát kockára vágva megpirítjuk, félre húzzuk, piros paprikázzuk. Én kissé túlzásba vittem, nem kell ennyi! Ebben a káposztát puhára pároljuk, ha kell adunk hozzá vizet!
Közben a másik hagymát is olajon megpirítjuk és a darált húst kifehérítjük rajta, amihez végül fokhagymát és pirospaprikát adunk.
A kolbászt karikára vágjuk és kisütjük a zsírját. Ha mindez megvan, rétegezzük.
Vajjal vagy zsírral kikent tepsibe: káposzta-hús-káposzta-kolbász-káposzta-tejföl!
Mikor a tetején már láthatóak a kis barna "sülési foltok, akkor kész! Kockára vágva + tejföllel tálaljuk!