"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Pudingos-meggybegríz


 Mivel nincs neve, így Én adtam neki. Bocsi, ha kissé furán hangzik.
 Hozzávalók
1 cs vaníliás puding
4,5 dl tej
cukor
Meggy befőtt
10 dkg gríz
10dkg cukor
víz
A pudingot a szokott módon felfőzzük, majd egy hideg vízzel kiöblített jénai aljába egyenletesen elsimítjuk.
A meggy levét kiegészítjük vízzel, hogy 1 liter legyen(meggy nélkül) és feltesszük főni. Ekkor már a meggy is belemehet. Hozzámérjük a 10-10 dkg cukrot, grízt és addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni. Kicsit hagyjuk hűlni és, hogy dagadjon a gríz majd ráöntjük a pudingra.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap gyönyörűen lehet szeletelni.