"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Gyros

 
Nagyon szeretjük mindketten Férjemmel a gyrost, de itt a városban nagyon korlátozott a lelőhelyek száma. Ahol van, az Nekünk nem esik nagyon útba. Így, ha enni akarunk, készítek.
 
Hozzávalók:
3 csirkemell
1 cs. gyros fűszerkeverék
Olaj
2 fej lilahagyma
1 kígyóuborka
4 paradicsom
2 paprika
Negyed lilakáposzta
Öntethez:
1 nagy natúr joghurt
Kapor
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
A húst csíkokra vágjuk, megszórjuk a füszerkeverékkel és fél órára hűtőbe tesszük, had járják át az ízek.
Eközben összevágjuk a zöldségeket. Az öntethez a joghurtot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával simára keverjük. 
Ha a hús pihenőideje lejárt, kevés, de forró olajon kisütjük. 
Pitába töltve vagy tálra halmozva, mellé a zöldséget, leöntve kapros öntettel és meleg pitával tálaljuk. Gyors és hálás étel.

4 megjegyzés: