"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Hagymás-mustáros csirkecomb

Gyors-egyszerű és nagyon finom. Így tudnám jellemezni ezt az ételt. Nem kell hozzá órákig állni a sem a munkalap, sem a tűzhely mellett. Nővéreméknél "csövezés" :-) során készült ebédre. 

Hozzávalók:
1 kg csirke felső comb (Én tettem hozzá bevallom 2 mellett is kb 3-3-ba vágva)
3 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis mustár
Só, sok bors
2 dl tejszín
Sajt
A húst sózzuk, borsozzuk, mustárral alaposan bekenjük. A hagymát megpucoljuk és tetszés szerint karikára vagy cikkekre vágjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, belefektetjük a combokat és melleket, rászórjuk a hagymát, fokhagymát ás a tejszínnel nyakon öntjük.  Nem kell rá sem fedő, sem fólia, had piruljon és a tejszín is szépen besűrűsödik így. 2* megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amikor kész, elzárjuk a sütőt, reszelt sajttal megszórjuk és visszatoljuk a melegbe.
Burgonyapürével, esetleg rizzsel tálaljuk.
Burgonyapüré:
1 kg burgonya(hámozva)
1 kis tejföl
Fél cs. teavaj
A burgonyát hámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leöntjük a levét, de egy keveset hagyunk alatta. Hozzáadjuk a vajat, tejfölt, sózzuk és már kész is.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandó, és én nagyon megéheztem! :)

    VálaszTörlés
  2. Könnyű étel, de azért reggelire nem ajánlom :-)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem tényleg isteni lehet

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon guszta!!! Én is szeretem az ilyen gyorsan összedobható, sütős kajákat.
    A nővéred biztosan örül hogy nála "csöveztek".:))

    VálaszTörlés
  5. Már nem "csövezünk". Legalábbis ott nem! Már otthon a félkész házban! :-)

    VálaszTörlés
  6. Biztos nagyon finom, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Hmmmm...ide érződik az illata!!!

    VálaszTörlés