Zöldbab szezon ide vagy oda
, mindig szívesen esszük. Bármilyen formában. Legyen az leves, főzelék, vagy rakott zöldbab. Baj sincs vele sok, főleg, ha fagyasztva veszi az ember :-)
, mindig szívesen esszük. Bármilyen formában. Legyen az leves, főzelék, vagy rakott zöldbab. Baj sincs vele sok, főleg, ha fagyasztva veszi az ember :-)
Hozzávalók:
0,5 kg zöldbab
3-4 szál répa
Zellerzöld
1 kis tejföl
Pirospaprika
Olaj
Liszt
1 pici fej hagyma
Só, bors
A babot bő hideg vízben feltesszük főni a zeller zölddel és répával együtt amit ízlés szerint hasábokra vagy karikákra vágunk. Magyaros rántást készítünk. Nyeles edény aljára annyi olajat öntünk, hogy ellepje és annyi lisztet, hogy sűrűn folyó legyen. Apróra vágott hagymát adunk hozzá és folyamatosan keverve zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk, paprikázzuk. Ha forr a zöldbab, keverés mellett hozzáadjuk. Ízesítjük, a tejfölt 2 dl forró lével elkeverünk és azt is a leveshez adjuk.
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésHmm, nagyon finom :)
VálaszTörlésHűű, én ezt nagyon szeretem! Guszta! :))
VálaszTörlésEbédre küldhetnél egy tányérral:)
VálaszTörlésJuj nagyon guszta, imádom
VálaszTörlésKöszi Mindenkinek! :-)
VálaszTörlésDe régen ettem utoljára! Finom!! :))
VálaszTörlésEnnek mindig szezonja van, szeretem!!
VálaszTörlés