"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Tejfölös zöldbableves

Zöldbab szezon ide vagy oda
, mindig szívesen esszük. Bármilyen formában. Legyen az leves, főzelék, vagy rakott zöldbab. Baj sincs vele sok, főleg, ha fagyasztva veszi az ember :-)
 
Hozzávalók:
0,5 kg zöldbab
3-4 szál répa
Zellerzöld
1 kis tejföl
Pirospaprika
Olaj
Liszt
1 pici fej hagyma
Só, bors
A babot bő hideg vízben feltesszük főni a zeller zölddel és répával  együtt amit ízlés szerint hasábokra vagy karikákra vágunk. Magyaros rántást készítünk. Nyeles edény aljára annyi olajat öntünk, hogy ellepje és annyi lisztet, hogy sűrűn folyó legyen. Apróra vágott hagymát adunk hozzá és folyamatosan keverve zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk, paprikázzuk. Ha forr a zöldbab, keverés mellett hozzáadjuk. Ízesítjük, a tejfölt 2 dl forró lével elkeverünk és azt is a leveshez adjuk.

8 megjegyzés: