"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Répatorta

Ezen a tortán eredetileg lett volna máz, de sajnos azt már nem élte meg...
Húsvétra, de akár egy hétköznapra is kiváló édesség. Bár nem is annyira édes és a répa miatt még egészséges is.

Hozzávalók:

16 dkg liszt
10 dkg cukor
1 sütőpor
2 tojás
1 vaníliás cukor
12 dkg tejföl
1,5 dl olaj (bár szerintem elég 1 dl is
1 citrom reszelt héja
csipet só
ízlés szerint fahéj
12 dkg reszelt sárgarépa

Cukormáz: (ami Nekem nincs..)
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
fél citrom leve és héja
Rettenő egyszerűen a tészta összes hozzávalóját egy tálba mérjük és összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 170 fokon 40-50 percig sütjük, kihűtjük. A máz hozzávalóit géppel kihabosítjuk és a torta tetejére kenjük.
Ha vendégeknek lesz és szebbet szeretnénk, a tetejére marcipánból kis répákat tegyünk.