"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Pingvin szelet

Ezt a sütit nővérem készítette a hétvégén. Nem más tollával ékeskedek, de valaki hasznát veheti.



Hozzávalók (- 36 x 22 x 7 cm-es tepsihez):
A mázhoz:
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama Sütőmargarin

Krémhez:
10 g zselatin vagy tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej

A piskótához:
1 csomag sütőpor
3 dkg kakópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegitett sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előirás szerint elkészitjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.