"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Meggyes-zabpelyhes muffin

Egészséges, mivel zabpelyhes
 A hozzávalókat bögrével mértem, olyan 3dl-es félével.
Hozzávalók:
1 bögre  zabpehely

1 bögre liszt
csipetnyi só
1/2 bögre meggy (vagy valami gyümölcs)
2 tojás
3/4 bögre tej
2 teáskanál sütőpor
1/4 bögre cukor
1/2 bögre darabos dió
1/4 bögre olaj
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön tálban összekeverjük, majd egybe az egészet. Muffin sütő formát kibélelünk(6db-os)  kis muffin papírokkal és kb 2 evőkenálnyit rakunk a tésztából. 200 fokon készra sütjük.
18 db lesz belőle.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, nagyon finom volt :)

    VálaszTörlés
  2. Én is hasonlóan készítem a zabpelyhes muffint :) Nagyon finom lehet a tiéd is!
    (Basszus nem is tudtam hogy gasztro blogot indítottál... én meg veszettem kerestem az életest :D )

    VálaszTörlés