"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Bianka sajtfánkja, kicsit másképp

Az alaprecepten annyiban változtattam, hogy a maradék eredeti húsvéti sonkát( nem kötözött laocka és társai..) és hagymát kockáztam a tésztába és tettem sajtot a tetejére is!
Hozzávalók:
2,5 dl tej
8 dkg margarin
16 dkg finomliszt
3 tojás + 1 a kenéshez
12 dkg trappista sajt+ a tetejére
mokkáskanál sütőpor
sonka
fél hagyma

A tejet felforraltam,bele a vaj, só, liszt, tűzön gyorsan keverni. Ha lehúztuk a tűzről meget bele a tojás és a maradék hozzávaló.
Vizes kanállal sütőpapíros tepsibe szaggattam, megkentem tojással, megszórtam sajttal és már sült is.
Nálunk sem élte meg a másnapot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése