"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Görög rakott burgonya

Íme a legújabb kedvenc ételünk. Ezelőtt nem készítettem még, de barátnőm hozott Nekem és nagyon ízlett. Amint lett konyhám, ki is próbáltam. Csodálatos az ízvilága!
Hozzávalók:
1 e.k vaj
1 hagyma
1,5 kg burgonya
70 dkg darált hús
0,5 liter tejszín
Feta sajt (20 dkg)
1cs görög rakott burgonya alap
Só, bors, friss bazsalikom
A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát egy nagyobb lábasban vajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst. Ha fehér már, felöntjük a tejszínnel, alaposan megfűszerezzük és hozzáadjuk a burgonyát. 5percig együtt forraljuk, eközben kivajazunk egy jénait, vagy kerámia tálat. Beleöntjük a húsos tejszínes burgonyát, a tetejére szórjuk a kockára vágott feta sajtot és kb 45 percig sütjük, de legjobb, ha a krumpli puhulásást ellenőrizzük. Kochára vágva melegen vagy hidegen is isteni.


3 megjegyzés: