"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Kelkáposzta ágyon sült zöldséges csirkecomb barnarizzsel

A Pataki tál pályázatról lecsúsztam, mert akkor hallottam róla először, mikor már lezárták, de így legalább eszembe jutott, hogy Nekem is van olyan edényem. Volt otthon kelkáposztám, vettem némi répát, fehérrépát és összeállítottam ezt a finom és egészséges étket. Akár a VKF-re is beküldhettem volna, csak nem volt időm.
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
Jamie Oliver fokhagymás szósz
Só, bors, friss bazsalikom
2 répa
1fehérrépa
1 hagyma
fél fej kelkáposzta
1 paprika
1 paradicsom
1 cs barna rizs
petrezselyem
Pataki tálat minimum fél órára beáztatjuk.
A csirkét befűszerezve, szósszal nyakon öntve, friss bazsalikommal megszórva betesszük a hűtőbe, míg a zöldségekkel foglalatoskodunk.  A répát, gyökeret kereszteben félbe vágjuk, majd szeletekre és azokat is hosszú csíkokra, hagymát-paprikát-paradicsomot karikára vágjuk, káposztát leveleire szedjük. A tálban beágyazunk a husinak a káposztával, és a zöldség 1/3-ával. Ráhelyezzük a húsokat és a maradék zöldséget. Lefedve langyos sütőbe tesszük és fél óránként 50 fokkal emeljük a hőfokot, egészen 200-ig. Az utolsó 10 percben, ha már szinte puha a comb, fedő nélkül sütjük, hogy szép színt kapjon.
A barna rizst 45percig főzzük, petrezselyem zölddel összekeverjük.

3 megjegyzés: