"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Szezámos csirkemáj

 
A csirkemáj jóbarátunk. Lehet az rezstelt, sült vagy rántott, esetleg pizzafeltét, bárhogy jöhet! Egy a lényeg jó főszeres legyen. Ritkán rántok májat, mert már "megégettem" vele magam. Szó szerint. Ezért kellett kitalálni valamit rá. A neten láttam, hogy Valaki(ha Magadra ismersz ne haragudj, kerestem, hogy kitől lestem, de nem találok rád) sütőben ránott májat. Na Nekem sem kellett több, azonnal neki is láttam.
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
Panírhoz liszt, tojás zsemlemorzsa, szezámmag
Só, bors, majoranna.
A májat nagyon-nagyon befűszerezzük, lisztbe, felvert tojás, végül szezámos zsemlemorzsában hempergetjük. Vékonyan kiolajozott tepsiben, közepes hőmérsékleten fólia alatt sütjük 20 percet, levéve fóliát addig, míg szép színt kap.
Petrezselymes burgonyához teavajat hevítünk, 2 csokor apróra vágott petrezselymet megpárolunk rajta. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a petrezselyemhez keverjük.

3 megjegyzés: