"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Ribizlis-tejfölös pite

 
Egy újabb újságos recept! Bár abban fekete ribizlivel szerepel, gondoltam így, pirossal is ugyanolyan jó lesz!
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg rama
5 dkg porcukor
1 tojás
Tetejére
3 dl tejföl
3 tojás
10 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
20-30 dkg ribizli
 
A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, hogy minél hidegebb és keményebb maradjon a margarin. Kinyújtjuk és a gyümölcstorta forma aljába illesztjük. 15-20 percre hűtőbe tesszük.
Eközben a tojást összezutyuljuk a tejföllel, cukorral, narancshéjjal.
A tésztát kivesszük a hűtőből, szétterítjük rajta a megtisztított ribizlit, ezután pedig ráöntjük a tejfölös keveréket. 200 fokon kb 20-30 percig sütjük.