"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Lecsós szelet sütőtálban

Lecsós csirkét két féle képpen csináltam eddig. Szeletben és csíkokban, de mindkét verziót a főzőfelületen, magas falú serpenyőben. Most újítottam. Idi barátnőmtől kaptam ezt a szuper sütőtálat, amit ki kellett próbálnom. Ebbe rétegeztem a húst és a zöldséget, lefedve megsütöttem, amiből aztán egy olyan más étel kerekedett, mint az eddigi lecsós csirke, hogy Férjemmel úgy döntöttünk, ezután csak ezt a verziót esszük.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
4-5 paprika
6-8 paradicsom
2 nagy fej hagyma
Kevés olaj
1 cs petrezselyem
Só, bors
 
Kivételes, hogy valami rakott ételre Én nem teszek tejfölt. Ez így is szuper.
Csiekemellet szeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és a vékonyan kiolajozott tepsibe fektetünk egy sort. Mehet rá a szelet paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, marék apróra vágott petrezselyem. Ezt 3x megismételjük úgy, hogy a tetejére zöldségek és fűszerek kerüljenek. Alufólia alatt készre sütjük.
Rizzsel tálaljuk. Gyors-egyszerű. és finom!!

1 megjegyzés: