"S mind, amiket e szép sziget ,ételt-italt terem;
S mind, ami bor pezsegve forr ,túl messzi tengeren."

Arany János: A walesi bárdok

Fánk fánk fánk - diétás túrófánk

Mi másról is szólhatna ez az időszak,mint a farsangról,s ezzel együtt a fánkokról...? Újabb fánknak adtam életet én is a konyhámban. Ezúttal sütőben sült túrófánk,amely elég jó tápérték adatokkal rendelkezik,számomra jó alternatíva bűnös farsangi fánk helyett.
Hozzávalók:
250g túró
2 tojás
1 dl víz
50g tejföl
60g xilit
1 citrom reszelt héja
50g Zero 6 liszt
25g kókuszliszt
25g nyílgyökérliszt
Túrót,tojást,xilitet,tejfölt,citrom héjat és a víz felét összeturmixoljuk. (Hagyhatjuk rögösre is,ha úgy szeretjük)
Hozzákeverjük a liszteket. 10 percig állni hagyjuk majd,ha kell,még hígítjuk. Az állaga olyan legyen ami nem folyik szét,de a tepsire téve azért kissé lelapul. Kb 16 -18 kerek halmot rakunk belőle.Egy fagyis kanál végével minden darabba nyomunk egy mélyedést. Sütőpapíros tepsin,180 fokra előmelegített sütőben,légkeverésen 40 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük! Nem minden sütő egyforma.

Alap ötlet  Diától származik,aki lelkesen gyártja a kipróbálni való diétás ételeket! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése